RYHTIKARTOITUS- tavoitteena rennosti kannateltu keho

Tuntuuko, että yksipuoliset tai epämukavat asennot rasittavat kehoasi?Haittaako kehon kireydet arjessa tai harrastuksissa?Haluatko kivuttomamman arjen?

Jokaisella "hyvä ryhti" näyttäytyy eri tavoin. Tapaamisen aikana keskitymme löytämään juuri sinulle sopivan tavan kannatella kehoa. Hyvä ryhti ei ole hartioiden vetämistä taakse tai vatsan vetämistä sisään, vaan tärkeää on oppiakehon kannattelu erilaisissa arkisissa tilanteissa: nostoissa, istuessa, kävellessä jne. Staattinen "hyvän ryhdin" ylläpitäminen saattaa aiheuttaa kireyksiä kehoon ja tärkeää olisikin muistaa vaihtaa asentoa ja antaa keholle liikettä riittävän usein. Löytämällä oikeanlaisen rennon tavan kannattaa omaa kehoa tunne, kuinka hengitys kulkee vapaammin ja sinun on helpompi liikuttaa kehoa ilman turhaa pakottamista tiettyyn muottiin.

75minuutin tapaaminen alkaa kattavalla haastattelulla- mitkä ovat sinun mielestäsi ryhtiin liittyvät haasteet, onko kehossasi kipuja jne. Yhdessä luomme sinulle tavoitteet kehon hyvinvointiin. Haastattelun aikana pyrin saamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan arjestasi; minkälaisissa tilanteissa koet ryhtiin liittyvät haasteet ja löytyykö arjestasi sopivasti liikettä ja asennon vaihteluja.

Haastattelun jälkeen teen ryhtianalyysin, jossa havannoin ryhtiäsi niskasta nilkkoihin erilaisissa asennoissa. Tekemieni huomioiden ja mahdollisten toiveidesi mukaan käymme läpi dynaamisia, avaavia liikkeitä ja oman kehon painolla tehtäviä, tukilihasten voimaa kehittäviä harjoituksia, jotka tukevat kehon kannatusta ja yhdessä luomiamme tavoitteita. Tilanteesta riippuen annan ensikäynnillä harjoitteita 3-6. Mahdollisuuksien mukaan kuvaamme harjoitteet omalla puhelimellasi, jotta saat samalla ohjeet myös omatoimiseen harjoitteluun.

Laita rohkeasti sähköpostia fysioterapialaura@gmail.com, jos haluat lisätietoa palvelusta

Laura